domingo, 3 de junio de 2012

Interactividad e Interacción

Meritxell Estebanell, una professora de la UDG, defineix la interactivitat i la interacció i els components d'aquests conceptes, mitjançant el següent article:
(Per accedir a aquest, clicar sobre la imatge)
L'autora defineix la interactivitat com una relació de comunicació que s'estableix entre un usuari i una màquina a través d'un programa. El grau d'aquesta interacció depèn dels recursos que permeten la participació per part de l'usuari en un determinat programa. Com, per exemple, la direcció, la intensitat i la freqüència en el flux d'informació entre l'emissor i el receptor.
L'autora parla de la importància de que l'usuari conegui el llenguatge en que es transmet la informació per tal de poder interpretar i aprendre els missatges i els continguts del sistema d'una forma pluridireccional.
Quan un usuari utilitza material interactiu, s'estableix una comunicació entre aquest i la màquina, gràcies a diferents estímuls utilitzats per aquesta que permeten una resposta per part de l'usuari i, genera una nova resposta o reacció de la màquina.
Meritxell Estebanell cita diferents característiques que compleixen els materials multimèdia i quins avanatges i inconvenients es pot trobar l'usuari a l'hora de comprendre un missatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario